• etusivu
 • esittely
 • hevoset
 • toiminta
 • navetta


 • © Ritva Väänänen - please do not copy!

  Raitula on virtuaalitalli
  ulkoasun © Raitula
  Hulivilleri

  suomenpienhevonen, ori
  ruunikko, säkä 144cm
  syntynyt 10.09.2015, ikääntyminen
  täyttänyt 3v 19.05.2016
  rekisterinumero VH16-018-1413
  (Vili kilpailee porrastetuissa. Katso ominaisuuspisteet rekisteristä.)
  ERJ maksimitaso: 5


  kasvattanut Jaakko Vettenranta
  tuonut Heljävirta
  omistaa Anna (VRL-07228)

  meriitit: -

  Hulivilleri on nimestään huolimatta ihastuttava ja rauhallinen tapaus, joka saapui meille vähän rescue-tapauksena. Villerillä oli hyvä ja tavoitteellinen koti, jossa sen kanssa kilpailtiin ahkerasti estekentillä. Omistajaperheelle kuitenkin tuli avioero, ja Viltsu jäi perheen isän kanssa tilalle asumaan. Isäntä huolehti ensin orista hyvin, mutta lopulta hän alkoi viettämään pitkiä viikonloppuja muualla, ja Villeri saattoi seistä monta päivää yksin karsinassaan. Tilan naapuri huomasi onneksi asian ja teki hevosesta ilmoituksen. Kaikki kääntyi hyvin ja orin omistaja luopui mielellään hevosestaan.

  Kun kuulin Villerin tapauksen, otin saman tien yhteyttä orin myyjään. Lupasin sille väliaikaisen paikan meiltä Heljävirrasta, jossa se saisi etsiä uutta kotia hevoskavereiden kanssa. Kävi nopeasti ilmi, että vaikka ori oli melko huonossa ja lihaksettomassa kunnossa, oli sillä selvästi mielenkiintoa esteille sekä jopa kouluratsastukseen. Hiljaa päivä kerrallaan edetään ja katsotaan, millainen ratsu orista kehkeytyy!
  © Siguri

  Luonne tulossa.


  Sukuselvitys

  i. Hunsvotti evm
  ii. Hurlumhei evm
    iii. Hurra evm
    iie. Taika-Alli evm
    ie. Viimatar evm
   iei. Vintiö evm
   iee. Kuuratar evm
   e. Wilmiira evm   ei. Knuutin Elmerievm
    eii. Eri-Elvis evm
   eie. Knuutin Kukka evm
   ee. Wilminka evm
   eei. Pehtoori evm
    eee. Wiljonkaevm


  Näyttelytulokset PKK

  00.00.0000 paikka, luokka; serti, tuomari

  Päiväkirja

  25.12.2015 Joulupäivän maastoretki

  Joulupäivän aamu valkeni kirkkaana ja pikku pakkanen nipisteli poskia. Onneksi lunta oli satanut vihdoin ja viimein ja maisema näytti nyt ihanan jouluiselta. Olin heittänyt kaikki hevoset jo aiemmin tarhaan ja hain nyt maastoretkelle lähtevien hevoset sisälle. Retkelle lähtevät olivatkin jo saapuneet paikalle ja hoidimme hevoset kuntoon. Ajattelin mennä ilman satulaa ja minun oli aivan pakko pistää Hennille punaiset pintelit. Oman kypärän päälle pistin tonttulakin. Pihalla nousimme ratsaille ja lähdimme liikkeelle. Aurinko alkoi nousta ja valaisi taivaltamme. Lumi narskui kavioiden alla. Hevoset pärskivät ja ratsastajat jutustelivat. Metsätiellä oli ihanan rauhalllista ja lumiset puut seisoivat ihan hiljaa. Oma ratsuni alkoi hieman jo kuumua parin reippaan ravipätkän jälkeen. Onneksi edessämme avautui pitkä suora jonka päästimme reipasta laukkaa. Henni hyppeli kuin aropupu välillä väistäen tienreunoilla näkyviä "mörköjä". Vilkaisin taakse päin ja katsoin että letka oli vielä kasassa. Ratsastajien kasvoilla oli riemukas hymy. Kaksi tuntia meni kuin siivillä. Hevoset höyrysivät ja olivat hienoisessa huurussa pakkasesta johtuen ja ratsastajillakin oli punaa poskissa. Olimme vetäneet vielä reippaita ravi- ja laukkapätkiä, mutta olimme kaikki nyt selvinneet takaisin tallin pihaan. Riisuimme hevoset, loimitimme ne ja veimme ne karsinaan kuivahtamaan ja syömään heiniään ja jouluomenoitaan. Me ihmisiset kävimme myöskin herkkupöytään ja söimme puuroa, pipareita, suklaata ja torttuja niin paljon kuin napa veti. Lopuksi toivotin kaikille vielä rauhallista joulua.
  ULKOASUN © Raitula   |   KUVIEN © Anna | Hulivilleri on virtuaalihevonen!